Kriaušė "Red Favorit"

Teacher: Oskaraz
Category: Teaching
Duration Time: 2017-05-26
Level: Begin
Children: 100
Price: 50$
Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Vasarinės kriaušės veislės sodinukas

Veislė kilusi iš Amerikos.Viena iš populiariausių kriaušių veislių, auginama visose vidutinio klimato zonose, taip pat Lietuvoje, kur ji yra viena patraukliausių, desertinių vasarinių kriaušių.

Pirmais metais medžiai auga stipriai, formuodami plačiai kūginę, laisvą lają su kabančiomis šakomis (senatvėje). Pradėjus derėti, augimo greitis mažėja. Derėti pradeda vidutiniškai anksti, paprastai praėjus 3–4 metams po pasodinimo. Paprastai dera kasmet ir labai gausiai.

Red Favorit yra desertinė veislė vedanti  didelius, gražius  vaisius (nuo 160 iki 200 g), turinčius gana taisyklingą formą.

Kriaušės yra tamsiai raudonos, beveik bordo spalvos, padengtos intensyvia purpurine danga.

Vaisiai sunoksta nuo rugpjūčio vidurio, paprastai netolygiai (skinti reikia kelis kartus). Galite juos laikyti 2 savaites. Jie tinka tiesioginiam vartojimui, džiovinimui ir kompotams.

Apdulkintojai: Klapsa, Pear Williams, Komisijos narys, Ber Hardy. Kriaušė turėtų užimti šviesią, saulėtą, nuo vėjo apsaugotą vietą sode. Priežiūros pagrindas yra genėjimas pavasarį, kuris negali būti per stiprus.Sodindami kriaušę sode, be tinkamos vietos, taip pat turėtume atsiminti, kad jos dirvožemis buvo pralaidus, derlingas, šiek tiek rūgštus.

 

Kriaušė "Red Favorit"

Mūsų kontaktai

Naujienos

Čia Jūs galite užsisakyti mūsų naujienlaiškį ir pirmi sužinoti apie mūsų naujus augalus
© 2013 Sodinukas.eu. Visos teisės saugomos. Pagamino Oskaraz